Denne oppskriften har jeg funnet i Fedon Lindbergh sin bok "Fedons Metode". Veldig god gryterett som har blitt en gjenganger her i huset.
Dette er til 4 porsjoner
2 ss smør
1 løk, finhakket
500 g karbonadedeig
100 g sjampinjong, i skiver
1 boks grovhakkede tomater
3 dl vann
1 ts tørket timian
1/2 ts kanel
2 gulrøtter, skrelt og skåret i biter
1 liten purre, renset og skåret i skiver
2 dl røde linser
salt og nykvernet pepper
2 ts fruktose
2 ss kaldpresset olivenolje
1 ss hakket persille (kan sløyfes)
Smelt halvparten av smøret i en stekepanne, og tilsett løk og karbonadedeig. Brunes på relativt sterk varme. Bruk en tresleiv, og del deigen opp i små stykker. La det hele få litt farge, og ha det deretter over i en stor kjele. Smelt resten av smøret, og ha i sjampinjongen, brun dem lett og ha dem i kjelen.
Tilsett tomat, vann, timian, og kanel. La det koke i ca 10 minutter. Tilsett gulrøtter, purre og linser og la gryten koke i ca 15 minutter, eller til linsene er møre.
Smak til med salt og pepper og evt litt mer fruktose. Fordel olivenoljen på toppen og dryss persille over.
tirsdag 27. september 2011
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det var den vi lagde en gang hos deg. Den var kjempegod. Må prøve å lage den en gang;)klem fra Florida
SvarSlettJa, det gjorde vi ja:) Savner deg Randi, håper dere har det bra i Florida!!:):) Klem
SvarSlett