mandag 9. januar 2012

Daim Iskake

Oppskriften på denne supergode daim iskaken har jeg fått av min kjære mor:) Jeg hadde utrolig mye kremfløte til overs etter nyttår, så hvorfor ikke lage en iskake bl.a?:)

Daim iskake

Dette trenger du:
Bunn:
4 eggehviter
150 gram sukker 
150 gram mandler

Stivpisk eggehviter og sukker. Mal mandlene og ha de oppi til eggehvitene. Bland sammen og ha massen i en 26 tommers rund kakeform. Stekes på nederste rille på 170 grader i 45 minutter. 





Topp:
5 eggeplommer
100 gram sukker
5 dl kremfløte
2 pakker Daim

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk kremfløten til krem. Bland kremen med eggedosisen. Hakk 2 pakker med Daim og bland dette sammen med kremen og eggedosisen. Når kakebunnen er avkjølt legger du fyllet utover, og dekker kakeformen med aluminiumsfolie. Ha en plastpose utenpå og legg i frysen.



PS: Hvis en ønsker å gjøre denne iskaken sunnere kan en erstatte sukkeret med naturlig søtestoff. Hvis en gjør dette med bunnen så bruk 1.5 ts bakepulver i tillegg til de andre ingrediensene.

Skal forresten legge ut et bilde av ett kakestykke når denne kaken skal sprettes:) Ha en fin kveld:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Thank you for your lovely comments! They are very much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...