Mocca Marengskake
Marengsbunn:
5 eggehviter
200 gram sukker/sukkererstatning
2 toppede ts potetmel
1 toppet ts vaniljesukker
3/4 ts hornsalt
Bland ingrediensene sammen og pisk i ca 15 min. Fordel massen i 2 avlange deler på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes i 4 timer på 100 grader.
Sjokoladekrem:
5 eggeplommer
150 gram sukker/sukkererstatning
1/2 ts vaniljesukker
3-4 ss kaffe
1 liten ss kakao
Bland alle ingrediensene i en gryte. Kok massen litt, og avkjøl. Bland inn 100 gram oppmyknet margarin til slutt.
Topping:
3 dl- 1/2 l kremfløte
div frukt og bær
sjokoladesaus og hakket sjokolade
Pisk kremfløten til krem, og fordel utover marengskaken. Pynt med diverse frukt og bær, f eks jordbær, blåbær, rips osv, og eller sjokoladesaus og hakket sjokolade.
Jeg hadde ikke div bær (bare fryste), så jeg pynta med druer og hakket mørk sjokolade med 86% kakao. Det ble godt det og:)
Ha en nydelig søndag kveld! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Thank you for your lovely comments! They are very much appreciated!