tirsdag 27. september 2011

Alt-i-ett-gryte

Denne oppskriften har jeg funnet i Fedon Lindbergh sin bok "Fedons Metode". Veldig god gryterett som har blitt en gjenganger her i huset.

Dette er til 4 porsjoner

2 ss smør
1 løk, finhakket
500 g karbonadedeig
100 g sjampinjong, i skiver
1 boks grovhakkede tomater
3 dl vann
1 ts tørket timian
1/2 ts kanel
2 gulrøtter, skrelt og skåret i biter
1 liten purre, renset og skåret i skiver
2 dl røde linser
salt og nykvernet pepper
2 ts fruktose
2 ss kaldpresset olivenolje
1 ss hakket persille (kan sløyfes)

Smelt halvparten av smøret i en stekepanne, og tilsett løk og karbonadedeig. Brunes på relativt sterk varme. Bruk en tresleiv, og del deigen opp i små stykker. La det hele få litt farge, og ha det deretter over i en stor kjele. Smelt resten av smøret, og ha i sjampinjongen, brun dem lett og ha dem i kjelen.
Tilsett tomat, vann, timian, og kanel. La det koke i ca 10 minutter. Tilsett gulrøtter, purre og linser og la gryten koke i ca 15 minutter, eller til linsene er møre.
Smak til med salt og pepper og evt litt mer fruktose. Fordel olivenoljen på toppen og dryss persille over.

2 kommentarer:

  1. Det var den vi lagde en gang hos deg. Den var kjempegod. Må prøve å lage den en gang;)klem fra Florida

    SvarSlett
  2. Ja, det gjorde vi ja:) Savner deg Randi, håper dere har det bra i Florida!!:):) Klem

    SvarSlett

Thank you for your lovely comments! They are very much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...