søndag 29. januar 2012

Smash kake

Fant denne spennende oppskriften her, og siden det er diverse bursdager i huset for tiden, måtte jeg bare prøve å lage denne! Jeg digger Smash, og ja, det går ikke an å spise bare en smash!! hehe.. En, så er man hekta..:) Og denne kaken her inneholder jo så mye godt i tillegg til Smash også!


Smash kake


Dette trenger du:
Bunn:
4 eggehviter
3 dl sukker
75 gram ritskjeks
75 gram Smash sjokolade


Sett stekeovnen på 175 grader. Ha kjeksen og smash i en pose og knus de litt med en kjevle. Pisk eggehvitene, tilsett sukker og pisk dette til stiv marengs. Ha den knuste kjeksblandingen oppi til den stive marengsen og bland sammen. Ha røren utover en bakepapirkledd form, og la den dekke ca 3/4 av formen. Stek i 15 minutter midt i ovnen. Avkjøl bunnen helt før den pyntes.




Glasur:
4 eggeplommer
3 ss sukker (kan sløyfes)
60 gram meierismør
200 gram mørk sjokolade


Eggeplommer, sukker og smør smeltes forsiktig over lav varme. Ta det vekk fra platen og rør inn sjokoladebitene til en jevn og fin glasur. Fordel glasuren over hele kaken, og del kaken i to.


5 dl Vaniljekrem
1 liten boks kremfløte (3,3 dl)
1 stor pose smash (evt minismash)


Ha vaniljekremen utover den ene kakebunnen. Legg den andre kakebunnen oppå. Pisk kremfløte til krem og fordel på toppen av kaken og pynt med smash, knuste smash eller smash minis. I sommersesongen kan en også pynte med f eks jordbær:)
Kaken bør pyntes samme dag som den skal spises. Men den var veldig god neste dag også, syns jeg.. Men utseendemessig var den finest samme dagen!


Farlig godt!:p



2 kommentarer:

  1. Hei kjære kusine:)
    Så spennende kake, den så kjempe god ut..
    Den må jeg prøve en vakker dag.
    Så litt avansert ut ;-)

    SvarSlett
  2. Hei kjære du:)
    Takk, den var veldig god:) nesten litt for god:p
    Men den er ikke så avansert å lage altså, den ser kanskje bare litt sånn ut:)

    SvarSlett

Thank you for your lovely comments! They are very much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...