søndag 5. februar 2012

Spirulina og Chlorella

Spirulina og Chlorella er supermat i form av alger. Jeg har hørt mye positivt om dette, og tenkte at jeg skulle prøve det så jeg bestillte en pakke av hver i pulverform fra gojiking. Jeg fikk pakken for et par dager siden, og hadde hørt på forhånd at det ikke var så god smak på dette, men jeg tenkte nå at jeg alltids sku klare å få det ned:p og det klarte jeg og, men det var bare så vidt, jeg måtte hive innpå med vann og andre smaker for ikke å få det i retur:p Så jeg mottar alle tips om måter å kamuflere smaken på med stor takk!!:) Så forresten på Iherb at en kan kjøpe tomme kapsler og fylle pulveret i, så kanskje jeg skulle prøvd det:p Eller lage blåbærsmoothie?




Men litt info om disse to superalgene!

Spirulina og Chlorella har et veldig høyt innhold av klorofyll, og klorofyll har bl.a disse virkningene: styrker og bygger opp blodet, reduserer høyt blodtrykk, styrker tarmsystemet, virker utrensende på giftstoffer, styrker immunforsvaret, motvirker nervøsitet, stabiliserer blodsukkeret, motvirker søthunger og er mildt vanndrivende.  Noen av egenskapene til klorofyll er at det virker rensende (hemmer bakterievekst i sår, motvirker anaerobiske gjær og sopp i tarmsystemet, motvirker dårlig ånde og kroppslukt, motvirker opphopning av medisiner og giftstoffer og hemmer tannråte og tannkjøttsinfeksjoner når tatt som pulver), betennelseshemmende (motvirker inflammasjoner som sår hals, i mage- og tarmsystemet, samt magesår, hudutslett, revmatisme og leddplager) og fornyende (styrker og fornyer blodet, gjenoppbygger kroppsvev, motvirker stråling, fremmer sunn tarmflora, bedrer leverfunksjoner og aktiverer enzymer til å produsere E-, A- og K vitamin).


Spirulina: Generelt er spirulina nærende og styrkende og nyttig for å overkomme svakhet og problemer med næringsopptak. Fordøyeligheten til proteinet i spirulina er 85%, mens det f eks i biff kun er 20%. Spirulina er også samtidig rensende grunnet sitt høye innhold av klorofyll. Spirulina er også gunstig ved alvorlige leverskader som følge av alkoholmisbruk, underernæring og langvarig rus- og medikamentbruk. Spirulina beskytter også nyrene fra skadevirkningene som kan oppstå fra sterke medikamenter, og har en avgiftende effekt på lever og nyrer. Betakaroteninnholdet er 10 ganger mer konsentrert i spirulina enn i gulerøtter. Betakaroten regnes som den kraftigste antioksidanten og motvirker frie radikaler. Frie radikaler hemmer immunforsvaret og regnes som kreftfremkallende.
Spirulina brukes i behandling av blodmangel, gulsot, sukkersyke, bulemi, underernæring og kroniske hudproblemer. Egner seg bra for eldre og personer som er fysisk aktive.


Chlorella: har mange av de samme egenskapene som spirulina, men inneholder mindre protein, kun små mengder betakaroten, men mer enn det dobbelte av nukleinsyre og klorofyll. Under fremstillingen av chlorella gjøres de harde ytre celleveggene mer fordøyelige. Tidligere ble det antatt at disse celleveggene hindret opptak, men det har siden vist seg at de har stor verdi. De binder tungmetaller, plantevernmidler og kreftfremkallende stoffer som PCB, og fører slike giftstoffer trygt ut av kroppen. Celleveggene inneholder også stoffer som som er funnet i bakterier, og som gir immunitet og beskytter mot mutasjon. En organisme med sterke yttervegger kan muligens ha egenskaper som styrker våre egne celler mot innvaderende organismer og giftstoffer.
Chlorella har et høyt innhold av klorofyll og nukleinsyre. Nukleinsyre er sentralt i cellenes fornyelse, vekst og reparasjoner av ødelagte celler. Hvor høy forekomst en har av nukleinsyre i kroppen, avtar med alderen, og mangel på dette fører til for tidlig aldring og svekket immunsystem. dårlig kosthold, forurensing, stress og lite aktivitet svekker også forekomsten av nukleinsyre.
Den vekstsfremmende effekten av chlorella gjør den spesielt egnet for barn, for å bevare sunnheten hos eldre, helbrede skader og fremme vekst hvor det er blitt hemmet av sykdommer og degenerering. Chlorella fremmer normal vekst, og ikke vekst av svulster.
Chlorella inneholder også fettsyrer, og rundt 20% av disse har en  rensende effekt på blodårene, som kan være en av grunnene til Chlorella's effektivitet i redusering av kolesterol og motvirking av åreforkalking.


(info hentet fra yogasenteret)

1 kommentar:

  1. Men jeg trodde jeg hadde nevnt for deg at jeg bruker gelantin kapsler?
    Du får bestilt det på mountainherbs og også maskin for å lage legge innhold i flere kapsler om gangen:-)

    SvarSlett

Thank you for your lovely comments! They are very much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...