onsdag 14. desember 2011

Oreokake

Hipp hurra for min Kjære Mann som har bursdag idag!!!:):) Han ble 35, og i den forbindelse laget jeg en kake til ham som han kunne ha med seg på jobb idag og dele med kollegaene:) Gjett om den forsvant fort:p hehe.. Oreokake er bare helt fantastisk godt:) mektig og kaloribombe de luxe, men GOD det er den!!:)

Her finner du oppskrift på Oreokake i lavkarbovariant.


Jeg lagde denne versjonen denne gangen for jeg hadde ikke tid til å lage alt fra bunnen:

Dette trenger du:


Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem 
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro 
3 dl melk til moussen (

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! 

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Thank you for your lovely comments! They are very much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...