torsdag 22. desember 2011

Vanilla Fudge

Denne oppskriften fant jeg inne hos Passion4baking. Hun igjen har funnet oppskriften her. Jeg måtte bare lage disse, og jammen var de gode:) Men det er villt med sukker i disse:p

Vanilla Fudge

Dette trenger du:
675 gram sukker
500 ml kremfløte
50 gram smør
50 gram hvit sjokolade
1 ts glukose (Jeg hadde ikke det så jeg brukte lys sirup istedet)
1 vaniljestang

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Hell sukker og vaniljefrø i en kjele.Tilsett kremfløte og varm dette opp på veldig svak varme i begynnelsen. Sukkeret skal smelte og konsistensen skal bli jevn og fin. Deretter tilsetter du smør og flytende glukose.Rør litt under tiden til smøret også har smeltet, nå har du en fin krem som er gylden som sukker sirup.
Øk varmen til 4. Nå er det viktig at en rører hele tiden, ellers vil kremen brennes i bunnen og ødelegge resultatet. Fortsett å røre mens det koker i 15-18 minutter.
Når blandingen er gylden og tykk, men jevn og fin som honning, fjerner du fudgeblandingen fra varmen. Hell det hele over i en kjøkkenmaskin, eller bolle, og start visping. Du må kjøle ned fudgen sakte, dette skjer mens du pisker. Det tar minst 10-15 minutter. Du får da en glatt, nesten krystallignende røre.
5 minutter ut i denne vispingen tilsetter du hvit sjokolade. Fudgen er da varm nok til at sjokoladen smelter, men ikke så varm at sjokoladen brennes. Visp videre på lav hastighet. 
Så heller du fudgen i en bakepapirkledd form og avkjøler i kjøleskapet i noen timer. Skjær den i passe store biter.
På siden Passion4baking står det veldig godt forklart med bilde av hvert steg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Thank you for your lovely comments! They are very much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...